ALOE VERA

Det är skillnad på Aloe vera och Aloe vera

Aloe

Aloe vera är en gammal läkeväxt som använts och används än idag för en mängd olika ändamål. 

Släktet Aloe innehåller över 400 olika arter med Aloe barbadensis Miller (Aloe vera) och Aloe arborescens som de mest populära och mest kommersiellt odlade arterna.

Aloe barbadensis Miller eller mer allmänt känd som Aloe vera Linn. är troligen den i Aloaceae-familjen som används mest flitigt i olika produkter som till exempel kosmetika och kosttillskott av olika slag.

Aloe är växter som är anpassade för att överleva i områden med begränsad vattentillgång. Dessa växter har därför en väl utvecklad vattenlagringsvävnad i sina blad.

Ur denna växtmassa, inifrån bladen, kan man erhålla en färglös gel och det är denna gel man använt inom kosmetik- och skönhetsindustrin som ett hydrerande och fuktgivande medel och i andra sammanhang för att behandla värmeskador, till exempel brännskador, insektsbett och solsveda.

Idag har också Aloe blivit vanligt förekommande i olika livsmedel och kosttillskott.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM ALOE VERA
Aloe betyder bitter

Aloe betyder bitter

Namnet "aloe" kommer från den grekiska αλοή (aloí), vilket i sin tur troligen kommer från hebreiska "allal" eller det Arabiska ordet "alloeh" som båda betyder bittert. Aloe verans Aloe betyder alltså bitter och troligen har växten en gång i tiden fått sitt namn på...

läs mer
Aloe vera genom historien

Aloe vera genom historien

Aloe vera har använts av människan genom historien  i tusentals år. Den första dokumenterade användningen av Aloe vera är från  det antika Egypten där aloe finns avbildad i graveringar på ett tempel från så tidigt som 4000 f.Kr. Inskriptionerna tyder på att man såg...

läs mer
Aloe – en stor släkt

Aloe – en stor släkt

Visste du att det vi i vardagligt tal kallar "aloe" är ett släkte med flera hundra arter (lista över aloearter). Gemensamt har dessa arter att de är städsegröna  suckulenter, det vill säga växter som håller sig gröna hela året runt och har en väl utbyggd förmåga att...

läs mer

Kontakta oss.

Hör gärna av dig med dina frågor via formuläret nedan. Du kan även skicka ett mail till info@aloe.se eller ring oss på 031-40 72 50 (Vardagar 9-16)

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.